Happening

A 86 éves Kati néni is részt vett a hegyi túrán

Hűség napja-túrát szervezett a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség.

TAVASZ A TÉLBEN

December 14-e a kormány 2001-es rendelete alapján A HŰSÉG NAPJA. 1921-ben december 14. és 16. között Sopron és környéke népszavazáson úgy döntött: a város Magyarországhoz csatlakozik. Emlékezvén eme jeles napra a Szabadidősport Szövetség túrát szervezett.

Habár reggel még mínusz 1 fokot mutatott a hőmérő, 11 óra magasságában már nem csupán a közel 300 méter szintemelkedő okozta kimelegedés húzatta le a kirándulókról a kesztyűt és lazította a sálat, hanem a Nap kora tavaszi időjárásra hajazó sugárzása is.

FŐLEG IDŐSEK

Honnan máshonnan indulhatott volna a barangolás, mint az Alsólövér utcában lévő Sport Sörözőtől. A buzgó csapat innen vágott neki a körtúrának, amely a Sörházdombi-kilátó felé haladt, hogy aztán a zöld háromszög jelzést követve bevegye magát a sűrű erdőbe.

A kilátóból csodás panoráma fogadta a magaslatra mászókat. Pazar havas alakját mutatta Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, az Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja: a Schneeberg.

Főleg idősek érkeztek a túrára, köztük a 86 éves Kati néni, aki nem kedveli ha nénizik,

– Inkább csak Katizzatok – mondta mosolyogva és a túra féltávját, azaz kb. 6 kilométert a csoporttal tett meg, majd egy rövidebb útvonalat választva visszasétált a városba.

Kati néni (bordó kabátban) is felkapaszkodott a hegyre

BOR, SÖR VAGY AMIT AKARTOK

– Régen voltam ilyen sáros – nevettek egymásra a túrázók, mert bizony a tavaszias időjárás a fagyott talajból helyenként dagonyázó szakaszokat alkotott, beterelve a kirándulókat az erdei ösvényről a bozótosba.

Négy óra alatt teljesítette a csapat a 12 kilométeres túrát, amely kiinduló pontjára tért vissza, és kinek-kinek ízlése szerint grátisz pohár borral, sörrel, kávéval, üdítővel várta a táv szutykos, de lelkes teljesítőit.