Happening

Angol nyelvű dallal ért véget a Magyar Kultúra Napja ünnepség Szombathelyen

Január 22-én 1989 óta ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját abból az alkalomból, hogy 1823-ban Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.

Szombathelyen az Agora Művelődési Házban, gálarendezvény keretei között kimagasló kulturális tevékenységükért helyi díjazottak vették át elismerésüket dr. Nemény András polgármestertől.

” Kultúraszerető emberek nélkül azonban a díjazottak is csak álmodhattak volna” – jegyezte meg köszöntőjében a polgármester.

Bujtás Ervin zenész Várnai Zseni: Csodák csodája című versét ültette át csodás gitármuzsikára.

DALOK LÍRAI KÖNTÖSBEN

A díjátadót követően Dalversek 2.0 címmel ismert nóták szövegeit versként adták elő Hámori Gabriella, Csákányi Eszter és Kamarás Iván színművészek. Vicces és drámai szavalások váltakoztak a színpadon, Csákányi Eszter megszólaltatta többek között a Kelemen Kabátban együttes Maradjatok gyerekek vagy Honeybeast-től a Legnagyobb hős slágereket.

Hámori Gabriella (bal oldalt), Csákányi Eszter és Kamarás Iván előadás közben

Hámori Gabriella a Pa-dö-dö Szabó Jánosával csalt mosolyt az arcokra, de szerepelt repertoárjában Radnóti: Bájoló című komoly hangvételű verse is, amelyet Szabó Balázs Bandája zenésített meg.

Kamarás Iván időnként gitárkísérettel kedveskedett a nagyérdeműnek, és versmondása egészen új jelentéstartalommal ruházta fel Halott pénz: Valami van a levegőben dalát, valamint a nézőket is bevonta az előadásba Edda: A kör című örökzöldének szavalásával.

Színvonalas irodalmi estet élvezhetett a közönség. Egyetlen szépséghiba, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett műsor egy angol nyelvű énekszámmal ért véget…