Happening

Csikiszőnyegtől a tenger mélyéig: óvó nénik alkottak kreatív játékokat

12 óvoda 18 csoportjából 20 óvodapedagógus és pedagógiai asszisztens 25 kreatív játékából nyílt kiállítás június 4-én az ELTE-SEK aulájában.

Mókás békák, Kupakfoglaló, Csikiszőnyeg, Tenger mélye társasjáték, hogy csak pár nevet említsünk abból a 25 ötletes játékból, amelyet az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ alkotói pályázatára készítettek saját kezűleg vasi óvodák pedagógusai.

– Tavaly környezeti nevelés alkotópályázatot hirdettünk, idén a Játékra fel!-pályázatunkra nagyon kreatív játékok érkeztek, minden egyes játék hat valamilyen készségre, fejleszti a kommunikációt – fogalmazott megnyitóbeszédében Kispálné dr. Horváth Mária, az SRPSZKK igazgatója.

Látogatók a Tenger mélye nevű társasjátékkal ismerkednek

JÁTÉKRA FEL!

Bármilyen anyagból és technikával készülhettek a játékok, a pályázatnak tartalmaznia kellett a játék rövid leírását, fejlesztő hatását, működését, játékszabályokat. Fotóval illusztrált “ilyen volt-ilyen lett” képeket csatoltak a pályamunkákhoz a készítés folyamatáról és az elkészült játékról, amit a gyermekek természetesen teszteltek is.

A tárlatmegnyitón a szombathelyi Vadvirág Óvoda lurkói énekeltek és körtáncoltak, és valamennyi pályázó csoport emléklapot és játékcsomagot vehetett át. A 25 játéknak az ELTE-SEK aulája ad otthon, június 18-ig látogatható, akár ki is próbálható, a tárlat részét képezik a játékok használatát tartalmazó leírások is.

“Az egyetemisták már játszottak párral.”

Kispálné dr. Horváth Mária

VADVIRÁG ÓVODA MŰSORA:

Nyitókép: “Amikor a mesék életre kelnek”-társasjáték a Játékra fel! kiállításon június 4-én az ELTE-SEk aulájában