Happening

Heverd ki a tanévet: íme a programkínálat vakációnyitásra

Mutatjuk az elkövetkezendő hetek vasi programjait, amelyeket civil közösségek képviselői ismertettek a június 4-i sajtóreggelin a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodájában.

ARBORÉTUMI KALANDOK

Nyolc helyszín, közel 100 program. Jön Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő is. Június 14-15-én ÖkoPlusz Fesztivált rendeznek a szombathelyi Kámoni Arborétumban és a Kámoni Fiókkönyvtárban. Bemutatkozik a Biobubi, lesz – többek között – rendterápia, méhészeti előadás, akusztikus gitárzene, kézműves termékek vására, könyvcsere, irodalmi beszélgetések és még sok-sok izgalmas program várja a látogatókat.

Részletek itt.

JUBILÁLÓ NAPSUGÁR

Színjátszás, ének-zene előadás, filmes csapat. Június 27-én a 15 éves Napsugár Egyesület értelmi fogyatékossággal élő művészeti csoportjainak gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Kámoni Arborétumban, 16 órától. Góth Tibor Istvánné elnök elmondta: szívügyük az értelmi fogyatékossággal élők érdekképviselete, hogy megbecsülést kapjanak a többségi társadalomban.

ZENE, ZENE, ZENE

Várhelyi Zoltán, A Csoportos Zeneoktatásért Egyesület elnöke mesélt júniusi programjaikról. A szombathelyi Csók István utca 9-ben működő HANGÁR a tanév során ingyenesen biztosít hangszert (gitár, ukulele, dob, basszus gitár, elektromos gitár) a tanulni vágyók számára.

Júniusban Szombathelyen a Kilences Kávézóban mutatják meg zenei tudásukat a “hangárosok”, az est folyamán a vendégeknek lehetősége lesz ingyenes ukulele és dob oktatásra is.

LÓCSI RÓZSÁK

1500 tő rózsa, rózsadzsem kóstolás, papírrózsa készítés. Negyedik alkalommal szervezik meg Lócs településen a Rózsák fesztiválját június 8-án. Délután 15.30-kor a játszótér ünnepélyes átadásával veszi kezdetét a programsorozat:

THE GAMERS’ GARAGE

VR szemüveg, autós szimulátor, konzol kanapé. Június 22-én az eSport Szombathely Egyesület szervezésében tartják Szombathely első VR tematikus szakmai napját, a VR workshopot, a 11-es Huszár út 210-ben. Információk itt.

HUSZÁRTALÁLKOZÓ

Ördöglovasok bemutatója, huszár emlékek kiállítása, ünnepi megemlékezés. Immár nagy hagyománynak örvend az Ezrednap, amelyet idén június 23-án rendez a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület. Az esemény részét képezi a huszártalálkozó, az egész ország területéről jönnek az egykori huszárok leszármazottai. Helyszín: 11-es Huszár út. 40.

ÉJJELI TÚRÁK

5, 10 és 20 km-en szervez a Kőszegi-hegységbe éjszakai teljesítménytúrákat a Vasi Vándorok Sportegyesület június 29-én. Céljuk, hogy kalandos éjjeli sportolással egybekötve megmutassák a vidék kivilágított éjszakai világát. Fejlámpa kötelező! Találkozó 19 órakor a kőszegi Boszorkánykonyha előtt a Jurisics téren. Bővebb információ a túrákról az egyesület honlapján.

IFJÚ INDIANA JONES-OK

Napközis régésztábor várja a 5–10. évfolyamos diákokat a Vasi Múzeumbarát Egylet szervezésében július 1-5. között. Törzshely: Savaria Múzeum. A résztvevőket idén Batthyány Erzsébet grófnő korába kalauzolják el interaktív novella formájában, zenével, irodalommal.

Nyitókép: Civil közösségek képviselői ismertetik programjaikat a sajtó képviselőinek június 4-én a Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodájában.