Happening

Ingyen kóstolóval keresték a piac kedvenc kávéját

– Mit osztanak itt grátisz? – kérdezte csodálkozva több ember szombaton délelőtt a szokásos hétvégi piaci forgatagban, a Szombathelyi Vásárcsarnokban. Sorban állt a nép, hogy ízlelőbimbóra vegye a különféle kávékat, amelyek elfogyasztásához élőzenés harmonikaszó szolgáltatta az olaszos hangulatot.

Mandulás, mogyorós, krémcsokis, banános, cseresznyés, sárgabarackos, szilvalekváros, étcsokis, rózsaborsos ízesítésű kávék illata töltötte be a piac egy kis szegletét, ahol a vásározókat ingyen kóstolóval várták Péterék, a Piac Café üzemeltetői.

– Első alkalommal csinálunk ilyet – magyarázta mosolyogva Péter -, de azt nem hittük, hogy az emberek részéről a kóstoláson túl a kávézás kultúrájával, a kávékkal és pörköléssel kapcsolatos kérdéseket is kapunk.

Grátisz bonbon is járt a kávé mellé, és kávézási szokásaikról is faggatták az összegyűlteket a szervezők, na és persze tudakozódtak, kinek melyik íz vált be leginkább.

– Nem titkolt célunk, hogy megtaláljuk a piacra járó közönség legjobban kedvelt kávéját – mesélte Péter.

Minden korosztály képviseltette magát a kóstolón, a legkisebbek a fekete nedű helyett az asztalokra helyezett kancsó tejből fogyasztottak.

Éva tavaly költözött a fővárosból Szombathelyre. Szerinte itt kevésbé van tömeg, viszont a hangulat otthonosabb.

– Végigkóstolnám az összes kávét – nevetett Éva -, de akkor egész nap nem bírnék magammal.

Grátisz kávékóstolás a piacon