Happening

Ittunk és ettünk a medve bőrére a hangulatos Medvehagyma Fesztiválon

A közmondás jelentésével ellentétben mindenki végig nagyon jól érezte magát az immár hagyományos Balfi Medvehagyma Fesztiválon.

Március 23-án az időjárás is kegyeibe fogadta a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Balfi Tagiskolájába érkezőket. Napsütés és kellemes hőmérséklet járult hozzá a Medvehagyma Fesztivál programjaihoz, amelyek idén is sok látogatót vonzottak.

A medvehagyma onnan kapta a nevét, hogy a barna medvék egyik kedvenc csemegéje, olyannyira szeretik, hogy képesek akár a föld alól is kiásni ezt a növényt.

LÁSSUK A MEDVÉT!

A 12. alkalommal megrendezett esemény ötlete anno az iskola népszerűsítése végett született (jelenleg 35 diák tanul itt), valamint ökocél volt az is, hogy a környéken nagy mennyiségben termesztett medvehagyma kultuszát a tágabb közönség is megismerje – tudtuk meg a szervezőktől.

Kezdetben iskolai keretek között zajlott, aztán kinőtte magát és mára a régió egyik fontos és hangulatos rendezvénye a belépődíj nélküli fesztivál, amely a gasztronómiától kezdve a kulturális műsorokon át a kézműves foglalkozásokig sok-sok vidám programmal várja a résztvevőket.

Egy csokor esernyő

GYEREKEK JAVÁRA FORDÍTJÁK

Mesterségem címere-kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők a balfi iskolások rajzaiból, ásványbemutató és tojásdíszítő tárlat is várta a nagyérdeműt, és az igazán elhivatottak az alkotóműhelyekben üveg, textil, bőr és agyag felhasználásával kézműveskedhettek is.

Az iskolások zenés-táncos műsorokkal derítették mosolyra a nézőket, és helyi zenekarok is képviseltették magukat ezen a kedves, közösségformáló rendezvényen.

Medvehagymás ételekkel és különféle süteményekkel készültek a szülők, a finomságokért a látogatók a saját belátásuk szerint, becsületkasszába fizethettek. A bevételt a gyerekek javára fordítják.

LÁNCFŰRÉSSZEL KÉSZÍTETT MACI

Standokon kóstolóval egybekötött medvehagymás ismertetőt tartottak a szervezők által meghívott kiállítók, és a fesztivál egyik látványos programja volt a szobrász, aki fából láncfűrész segítségével alkotta meg a rendezvény egyik főszereplőjét: a medvét.

Alakul a medve

ALAKUL A MEDVE:

Nyitókép: Medvehagyma-dekoráció ismertető szövegekkel a balfi iskolaudvar fáján