Happening

Jól megfért egymás mellett Aladdin és Indiana Jones

Hagyományos Újévi hangversenyét tartotta a Körmendi Városi Fúvószenekar.

2011 óta a városi Sportcsarnok ad otthont az immár 20 éves múlttal rendelkező Újévi koncertnek. Kezdetben a színházteremben tartottak, de az egyre nagyobb számú közönség kinőtte a régi helyet.

Érdeklődőből 2024-ben sem volt hiány. Rendesen megtelt a Sportcsarnok lelátója és a küzdőtérre helyezett székek sem maradtak üresen. Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket:

– Vannak, akik az új évtől sokat, de maguktól meglepően keveset várnak el. Csak az idő ad választ arra, hogy a múltból mi marad tovább, lehetőségünk van eldönteni, mit viszünk magunkkal, ez olyan mint egy túra, mi választunk, mi kerüljön a hátizsákba. A döntés szabadságát maga a lehetőség adja nekünk.

Bebes István köszönti a hallgatóságot

KELTÁKTÓL ALADDINON ÁT A STAR WARSIG

Rendkívül változatos zenei műsorral rukkolt elő a Körmendi Fúvószenekar. Repertoárjukban szerepelt többek között kelta népzenei darab, a holland zeneszerző, Carl Wittrock műve, a Lord Tullamore, de felcsendültek az Aladdin mese népszerű akkordjai, a japán Hiroki Takahashi szerzeménye, kapott a közönség Hans van der Heide komponálta Indiana Jones válogatást, és természetesen nem maradhatott el a méltán népszerű Star Wars dallamvilág sem.

A zenei csemegét kiegészítette az óriási kijelzőre vetített képi játék, a zeneműhöz illeszkedő filmfelvételekkel.

– Ha lesznek is közben mellékutak, tovább jut az ember, ha tudja hova akar menni.

Bebes István