Happening

Keménykalap, csipkekesztyű, dixieland: XII. Boldog Békeidők Fesztivál Hévízen

Április 27-én korhű ruhák kavalkádja várta a nagyérdeműt Hévíz belvárosában, az immár 12. alkalommal rendezett Boldog Békeidők Fesztiválon.

Keménykalapok, csipkekesztyűk, sétapálcák, buggyos selyemszoknyák, flitteres boák és a Belle Epoque, vagyis Boldog Békeidők korszakának megannyi ruhakölteménye gyülekezett délután 15 órától a Városháza előtti téren.

Fokozva a hangulatot, begördült a placcra egy 1925-ös gyártmányú Peugeot 172 típusú gépjármű is, és fél 4-kor artisták, zsonglőrök fergeteges produkciójával vette kezdetét a már nagy hagyománynak örvendő fesztivál.

Artisták és zsonglőrök nyitották meg a fesztivált

FELVONULÁS DIXIELANDDAL

A városi és vendégként érkező csoportok a nevüket feltüntető táblákkal indultak el libasorban, élükön a dixieland és charleston dallamokat játszó Happy Dixieland Band zenekarral, és a flitteres, rojtos, revüruhákba öltözött táncoslányokkal.

A Kossuth és Park utcákon, az Erdei sétányon, a Festetics téren és a dr. Schulhof Vilmos sétányon végigporoszkáló békebeli felvonulók a Rákóczi utcába érkeztek, ahol a színpadon minden csapat bemutatta csodás kosztümeit.

A századfordulós hangulat nem ért véget a felvonulással, hiszen este fél 7-től a Happy Dixieland Band adott koncertet, táncra invitálva a hot jazz és early jazz rajongóit.

Nyitókép: korhű ruhába öltözött lányok a XII. Boldog Békeidők Fesztiválon, Hévízen, 2024. április 27-én