Sorok között

Képzett terapeuta volt és verseket is írt Kevin szomszédja

100 évvel ezelőtt, 1924. március 25-én született Roberts Scott Blossom, akit a többség a Reszkessetek betörők! című film idős, hólapátos szomszédjaként ismer.

Blossom az 1941-es érettségit követően egy évet tanult a Harvardon, majd csatlakozott az amerikai hadsereghez és részt vett az európai háborús szolgálatban. Képzett terapeuta volt, a háború után ebből élt, valamint foglalkozott kalapok forgalmazásával is.

Az 1950-es években került kapcsolatba a színházzal. Több jeles alakítása volt a Broadway-n, olyannyira, hogy három Obie-díjat, vagyis Broadway produkciókban nyújtott kiváló színpadi alakításért járó elismerést is kapott.

Mint filmes színész, az 1960-as évek végétől foglalkoztatták, és karakterszínészként számos kiváló alkotásban láthatta őt a közönség. Szerepelt az 1972-es Az ötös számú vágóhíd című filmdrámában Robert Redford oldalán, a Steven Spielberg rendezte Harmadik típusú találkozásokban, és játszott Clint Eastwood mellett is a Szökés az Alcatrazból című filmben.

Doc Hacks szerepében a Szökés az Alcatrazból című 1979-es filmben

ÖREG MARLEY A SZOMSZÉDBÓL

Bár sok filmben volt emlékezetes jelenete (például a Szökés az Alcatrazból című filmben fejszével levágta a saját ujjait), legismertebb szerepe az idős hólapátos bácsi, Marley, a Reszkessetek betörők! című karácsonyi klasszikusból.

Pályafutása egyik utolsó szerepe Doc Wallace orvos, a Gyorsabb a halálnál című 1995-ös westernben.

Visszavonulása után versírással kezdett foglalkozni, és magányosan élt egy gyéren berendezett házikóban, mielőtt idős otthonba került.

87 éves korában hunyt el.

Doc Wallace szerepében a Gyorsabb a halálnál című westerben

“Az ember ragaszkodik az általa gyártott sokféle identitáshoz.”

Roberts Blossom

Felhasznált irodalom: Rick DelVecchio:Home alone, with his words

Nyitókép: Roberts Blossom mint Old Marley a Reszkessetek betörők! című filmben