Happening

Közel kétszázan ropták a táncot a második Jótékonysági Karitász Bálon

Tavaly az I. Jótékonysági Bálon egymillió forint gyűlt össze, amelyből a Veszprém Főegyházmegyei Karitászt támogatták.

2024-ben sem maradt el az adakozó jókedv, közel kétszázan érkeztek a sümegi Hotel Kapitány báltermébe február 10-én, a második Jótékonysági Karitász Bálra, ami egyben a farsangi báli szezon utolsó állomása is volt.

– A karitatív tevékenység nem egy funkció, hanem a közösségünk lényéből fakad – mondta köszöntőjében Dr. Udvardy György veszprémi érsek, a Bál egyik fővédnöke.

Dr. Udvardy György veszprémi érsek köszöntőt mond

VIKTOR ATYÁT IS TÁNCBA VITTÉK

Az est nyitányaként a várpalotai Nepomuki Szent János katolikus iskola diákjai rock and roll és keringő táncokkal szórakoztatták az egybegyűlteket, és fellépett a darvastói szociális otthon táncklubja is. Palotás táncuk nagy sikert aratott.

Talpalávalót a Bugócsiga zenekar szolgáltatott, volt minden ami ritmust visz a lábakba, Kordáék népszerű Reptér dalától kezdve Szűcs Judith Táncolj még-jén át az Eger városa, papok városa magyar nótáig.

Viktor atyát is táncba vitte a bálozó közönség, és egy fogadás szerint, ha legalább 150 vendég lesz, pezsgőt is bontanak a helyi tiszteletesek. Nem tudni, ez utóbbi tényleg megtörtént-e, de az előbbi megvalósult.

KÖZÖSSÉG, HA ÖSSZEFOG

Aki többet akart tudni a Karitász tevékenységéről, helyben megtehette ezt. A bálterem előterében információs táblákon tüntették fel a Karitász megalakulásának történetét.

Nem csupán szociális hálózat a Karitász, hanem egy nagy közösség is, amely összefogással eléri, hogy a jótékonysági cél sok területre eljusson.

“Fontos, hogy tudjuk ünnepelni azt is, akik vagyunk. Erre hivatott ez a bál is.”

Dr. Udvardy György

Nyitókép: bálozó közönség a II. Jótékonysági Karitász Bálon, Sümeg, Hotel Kapitány