Happening

Különleges közösségformálás: country táncot tanulnak Szombathelyen

Január hónapban a szombathelyi Művészeti Népfőiskola adott otthont annak a rendkívüli kezdeményezésnek, amelynek során a szervezők a Magyarországon kevésbé ismert country tánc rejtelmeibe vezették be az érdeklődőket.

Az ingyenes tánctoborzó népszerűnek bizonyult, a harmadik találkozón már minimum harmincan gyakorolták a country walkin’ lépéseit.

– 2023 farsangján született az ötlet, hogy kellene egy line dance csoport – mesélte Acsádi Veronika, a Rain, Wind and Bells Line Dance Klub vezetője, aki korábban társastáncot és dzsesszbalettet is tanult.

Veronika (bal oldalt, fekete kalapban) country lépéseket tanít a csoportnak a Művészeti Népfőiskola aulájában

COWBOY KALAPBAN, ÉLŐ ZENÉRE

Talpalávalót a Capito Gitárklub zenészei szolgáltattak, Veronika pedig cowboy kalapokkal készült, hogy akinek még nincs saját, a táncklub ideje alatt még inkább átérezhesse a western életérzést. Persze a legelhivatottabbak a kockás ing-farmer kombinációt is magukra öltötték.

Nem áll meg a tánc. Péntekenként este fél hattól a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csarnokában várják a countrytánc szerelmeseit ingyenes táncolásra.

ÍGY TÁNCOLNAK COUNTRY-t VERONIKA TANÍTVÁNYAI: