Happening

Reformkori hölgyek is megtisztelték az “Első hajó” fogadását Füreden

Március 28-án, az erős szél miatt egyórás csúszással vette kezdetét a 178. alkalommal megrendezett “Első hajó”-fogadása szezonnyitó ünnepség.

Az eredeti 11 óra 20 perc kezdés helyett fél egy magasságában futott be a balatonfüredi hajókikötőbe a négy új hajó.

Érkeznek az új hajók a balatonfüredi hajókikötőbe

TOMBOLÓ SZÉL, REFORMKORI RUHÁK

Két új komppal és két új katamaránnal gazdagodott az idei flotta. Érkezésüket katonazenekar, valamint a Siófoki Férfi Dalkör Balaton himnusza fogadta, és fellépett a Balatonfüredi Néptánc Együttes is.

Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója kiemelte: az új hajók története három éve kezdődött, fejlett környezetvédelmi és műszaki technológiákkal rendelkeznek.

A balatoni hajózás a reformkorban élte a virágkorát, így a rendezvényen tiszteletüket tették a korabeli ruhákba öltözött hölgyek és urak.

BALATONI HAJÓSOK VIGYÁZNAK RÁNK

dr. Bóka István, Siófok polgármestere így fogalmazott:

– Álmunk, hogy a balatonparti városok igazgassák a balatoni hajózást, teljesült. Valamennyiünk érdeke, hogy a turizmus és a közlekedés tekintetében is éljen és viruljon a balatoni hajózás, a balatoni hajósok itt vannak és vigyáznak ránk.

dr. Bóka István beszédet mond az “Első hajó” fogadása rendezvényen 2024. március 28-án a balatonfüredi kikötőben

INGYENES SÉTAHAJÓZÁS

Az új hajókat Mihályi Norbert Jeromos, a Tihanyi Bencés Apátság perjele szentelte fel, és természetesen nem maradt el a hagyományos pezsgős avatás sem.

A Tomaj névre keresztelt új katamarán fedélzetén sétahajózásra invitálták a meghívott vendégeket, a sajtó munkatársait és a közönséget, ingyenesen.

Nyitókép: Korabeli ruhákba öltözött csoport is tiszteletét tette a rendezvényen