Happening

Rénszarvasok fújták a Jingle Bellst

Hagyományos karácsonyi koncertjét tartotta december 20-án a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola.

Zsúfolásig telt a koncertterem nézőkkel, még a lépcsőkön is álltak a zene iránt érdeklődők, hogy részesei legyenek az iskola rendkívül színvonalas ünnepi műsorának.

ALL I WANT FOR CHRISTMAS

A másfél órás program parádés zenei csemegét kínált, volt többek között gyertyákkal bevonuló gyermekkórus, a Diótörőből ismert Cukortündér táncot előadó négykezes zongorajáték, fuvolaszóló, All I want for christmas kizárólag ütőshangszerekkel, népdalos cimbalommuzsika, és felléptek a Mikulások és rénszarvasok is.

125 ÉVES AZ ELSŐ RÖGZÍTÉS

Ötletesen, karácsonyi öltözetbe bújva léptek színpadra a BlueBerry Bing Band, vagyis a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai. Repertoárjukban szerepelt a népszerű és közismert Jingle Bells dal is, amely idén ünnepli első rögzítésének 125. évfordulóját.

1898-ban az Edison Male Quartette előadásában rögzítették első alkalommal hanghordozóra. A dal azt a csengőfajtát jeleníti meg, amelyet a szánhúzó lovak nyakába kötöttek. A hó elnyelte a szánkó és a lovak zaját, viszont a csengő csilingelése már előre jelezte a közeledő járművet, így azt az út mentén haladók vagy a szemből érkezők időben észrevették.

RÉNSZARVASOK FÚJJÁK A JINGE BELLST