Happening

Új gazdira találnak: vidám nyílt nap a Kutyatár utcában

Állatsimogatás, kutyasétáltatás, az állatotthon életének megismerése várta azokat az érdeklődőket, akik április 14-én ellátogattak a szombathelyi Kutyatár utcába, az Ábránd Állatotthonba.

Az Állatvédők Vasi Egyesülete által működtetett állatotthont csodás erdei környezet veszi körül, és magas színvonalú elhelyezést biztosít a kóbor vagy korábban rossz körülmények között tartott állatok számára.

Útbaigazító táblák: van orvosi szoba és röpde is

Felelősségteljes tevékenységüket a 2012-es létrejöttük óta Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Agrárminisztérium, valamint cégek és magánszemélyek is támogatták és támogatják.

KUTYÁK, MACSKÁK, MADARAK, KECSKÉK

A kényelmesen kialakított és hangulatosan berendezett kennelekben legnagyobb számban kutyák és macskák élnek, de vannak nyulak, deguk, tengerimalacok is, amik szintén örökbefogadhatóak.

Élnek a röpdében galambok, és vannak állandó lakók is: kecskék.

– 2023 nyara óta rendezünk nyílt napot, havonta egy alkalommal. Nagy az érdeklődés, ilyenkor lehet kutyát sétáltatni itt az erdei ösvényen, körbe lehet nézni az otthonban és ha valakinek megtetszik egy gazdikereső állat, elindítjuk az örökbefogadás menetét – mesélte Vértesi Andrea, az egyesület elnöke, aki személyesen vezette körbe a látogatókat.

TÁVOLABBRÓL IS ÉRKEZIK ÚJ GAZDI

Nem csupán Szombathely térségéből, hanem megyén kívülről is jönnek látogatók, örökbefogadók. Győrságról egy édesanya jött kislányaival, mindenképpen menhelyi kutyust akartak, már korábban kinéztek itt egy kölyökkutyát, mondhatni: már ismerősként érkeznek hozzá.

Petőházáról a Gergelyi család szintén célirányosak, ők is már előzőleg tudakolódtak és az így kiválasztott kutyussal sétálnak, szeretnék örökbe fogadni is. Odahaza már van egy kutyájuk, de kell neki egy társ.

ERDEI SÉTA ISMERKEDÉSSEL

A kutyasétáltatás során nem csak az állat mozgásigényét elégíti ki a látogató, hanem összeismerkedik az ebbel, létrejön a közös kapocs, ami akár egy későbbi örökbefogadás kezdete is lehet.

Az állatotthon körüli erdős terület ösvényein sétálnak, ki amennyit szeretne. Az egyedüli kikötés, hogy ha nagy a forróság, akkor csak kisebb kört tegyenek.

Szilvi a kislányával Emmával Kőszegről jöttek, hogy megsétáltassanak egy állatotthonos kutyust. Niki és Kriszti szintén kőszegiek, ők két körre is elvittek egy-egy ebet. A saját kutyusukat nemrég elveszítették, a kutyasétáltatás segít nekik ezt feldolgozni.

Nyitókép: Niki (pink póló) és Kriszti (kezében póráz) a második kutyust viszik sétára az Ábránd Állatotthon nyílt napján április 14-én