Happening

Útravalónak csupa öröm, csupa álom, minden titkod megtalálom

Bujtás Ervin és Galambos Bernadett interaktív gyermekműsora örvendeztetett kicsit és nagyot a dozmati Faluházban, június 14-én.

– A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer minden évben szervez olvasást népszerűsítő alkalmakat, író-olvasó találkozót, könyvbemutatót, vagy mint ez a mai alkalom, a megzenésített gyermekversek interaktív foglalkozás – tudtuk meg Jancsurák Rita művelődésszervezőtől.

CINTÁNYÉR ÉS TÁRSAI

– Megnézhetem én is a hangszereket? – kíváncsiskodott még kezdés előtt egy szőke kislány a zenei eszközöket rejtő doboznál, ahol pár gyermek már ismerkedett a zenés-verses program kellékeivel, csörgődobbal, triangulummal, cintányérral.

Mesék a bőröndből, azaz Galambos Bernadett kedves gyermekverseit Bujtás Ervin öltöztette a gitár dallamaiba, és a közös, vidám éneklésen túl mozgásra is serkentette a mosolygó lurkókat.

Bujtás Ervin és Galambos Bernadett a dozmati gyermekekkel közösen énekel, miközben a dobozból választott hangszereken játszanak

HOVÁ MERRE FUT AZ ÚT?

Persze a szülők sem tudják sokáig titkolni gyermeki énjüket, a nézők soraiban is fel-felcsendül az ének, és tapssal biztatják a kis csapatot. Az alkalmi zenélést aztán felváltja a tánc, magasba emelkednek a kezek, a nóta épp nyakiglábat említi és a csupa álom világot, ahol minden titkod megtalálom.

Versbe csomagolt találós kérdés is elhangzik, és ami a megoldást illeti: sziporkázik a gyermeki képzelet. Seprű? Hóember? Vagy valamilyen állat? Ervin újabb dallammal és rímekkel segít, tele a terem jókedvvel, egy kislány bekiált: Pálcikaember!

Nicsak! Szappanbuborék is száll, jut belőle bőven, kapdossák a kicsi kezek, tenyerekben szétpukkan, örömünk nem csökken.

Útra is indul a csemeték sora, kéz a kézben láncot alkotnak, Bernadett mondja az irányt, körbe-körbe a teremben, át a szomszédos helyiségbe, majd vissza, Ervin és a gitár zárják a sort.

Mindenki hazavisz a szívében egy apró dallamot, hiszen akármerre is fut az út míg a titkokig elér, amíg összetart egy kis közösség, van még remény.

Akármerre is fut az út míg a titkokig elér, amíg összetart egy kis közösség, van még remény.

www.brogue.hu

Nyitókép: Dozmati gyerekek Bujtás Ervin és Galambos Bernadett interaktív gyermekműsorában június 14-én.