Sorok között

Virágvonat, Harisnyás Pippi, line dance: jubilál a Herényi Virágút

Idén ünnepli 20. születésnapját Szombathely Herény városrészében az immár nagy népszerűségnek örvendő Virágút. Április 26-án, pénteken 18.30-kor az InnoFlora kertészetben (Csók István utca 9.) nyitókoncerttel indul a vasárnapig tartó programsorozat.

29 kertészeti stand és 5 helyszín változatos rendezvényei várják a közönséget ezen a hétvégén.

ÁPRILIS 26.

A Capito Gitárklub és a Rain, Wind & Bells Barn Dance Club közös produkciója nyitja meg a 20. Herényi Virágutat, este 18:30-kor, az InnoFlora Kertészetben. A közös produkcióról korábban mi is készítettünk cikket.

ÁPRILIS 27-28

Herényiek Háza, Gyerek-és Civil Liget, Csókvirág színpad, Tulipán színpad, Szent György-templom és tér. Ezeken a helyszíneken várják a látogatókat színes programok.

A Herényiek Háza udvarán az Óvodás kertépítő verseny alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, és a Virágút ideje alatt szavazni is lehet a művekre. A Csókvirág színpad mellett a Magyar Hagyományőrző Faműveseknél a famegmunkálás folyamatát lehet kipróbálni.

Több mint 10 civil szervezet is bemutatkozik a Gyermek-és Civil Ligetben, ahol állatsimogató és a pónilovaglás is lesz, valamint szerencsekerék: minden órában egyszer 15 pörgetésre van lehetőség, ajándékokért.

Mindkét nap Virágvonat (dottó) közlekedik, három megállóval.