20mp

Rudraksha:”Csak robotol az ember az őrült hazugságban”

Hodosi Szabina és Wagner András duója, azaz a Rudraksha zenekar lépett fel 2023 decemberében a toronyi falukarácsonyi ünnepségen.

MINDEN NEGATIVITÁSTÓL VÉDVE

A spirituális zenei stílus meditatív jellegén túl szövegvilágában is mély mondanivalóval bír. Maga a szó, hogy Rudraksha egy mitikus fogalom, a keleti vallásokból ismert Shiva istenség isteni esszenciájának megtestesítője. Jelentése: Shiva szemei. Shiva megkönnyezte az emberek szenvedéseit és könnycseppjei helyén nőttek a Elaeocarpus Gantrius, vagyis Rudraksha fák.

A fa csonthéjas magjából készült tárgyak spirituális erővel bírnak, minden negativitástól megvédve viselőjüket.

Rudraksha zenekar a toronyi falukarácsonyon

HALHATATLAN

Kellemes akusztikus hangzás és mély mondanivalóval rendelkező dalszövegek a zenekar védjegyei, mint például a Halhatatlan című ének:

“Ha megkérdezik, hogy mit keresel a földön, hogy ki az aki vagy és utazik hegyen és völgyön, hogy ki az aki alszik és ki az aki benned ébred, hogy ki az aki itt van és ki az aki nincs itt mégsem.
Találhatsz valamit mi olyan mint egy válasz. Azt válaszolja, hogy a válaszokból válassz. Csak robotol az ember az őrült hazugságban, szabadulni nem mert az élet kapujában, de zakatol a szíve és megrezdül a lelke, az élete ritmusa viszi a végtelenbe. Végtelen utakon kíséri egy dallam, nyisd fel a szemedet hogy veled együtt halljam, hogy halljuk azt, azt ami halhatatlan. Találhatsz valamit mi olyan mint egy válasz, azt válaszolja, hogy a válaszokból válassz.”

(Rudraksha)