Happening

“Sok cseppből áll a tenger”: gyermekrajzok az összetartás jegyében

“Tengernyi csepp vagyunk” címmel április 16-án a szombathelyi Oladi Általános Iskola aulájában nyílt színvonalas kiállítás a Víz Világnapja témakörben született csodálatos alkotásokból.

Az immár hagyományos Nyitnikék programsorozat része a mintegy ötven diák pályamunkáját tartalmazó tárlat, ami a dekoráció szempontjából is remek. Esernyők és vízcseppek lebegnek felettünk, a kék szín dominanciája “égen” és a rajzokon boldogság-és szabadságérzettel tölti el az embert.

– Tavaly az Év állatai témakörben rajzoltak a diákok, idén a Víz a fő kategória. Vízzel kapcsolatos verseket, dalokat hallgattak, megnézték a Cseppecske mesét, ezekből nyertek ihletet. A rajzokon nagyon szépen tükröződik a cseppekből lesz a tenger-koncepció, vagyis az emberek közötti összefogás – mesélte Antal Renáta művészeti vezető, a kiállítás koordinátora.

Antal Renáta művészeti vezető a Tengernyi csepp vagyunk-tárlat megnyitóján

ÖTLETESEN: KÉKBEN

Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója beszédében megjegyezte: tavaszköszöntő ünnepre jöttünk, bár kint most hűvös van és esik, de a művészet adományát, a rajzot így is mindannyian szeretjük.

Ötletesen, kék színű ruhákban adták elő műsoraikat a kiállításmegnyitó fellépői. Citerán zenéltek a 4. c osztály tanulói, volt versmondás és kórusének, Antal Renáta diákjai pedig esernyőtánccal örvendeztették meg a közönséget.

“SOK CSEPPBŐL ÁLL A TENGER”

A 2024-es Nyitnikék programsorozat és azon belül a rajzkiállítás, Friedrich Schiller egy szép idézetével tette még különlegesebbé az eseményt:

“Az embernek, mert célja nagy,
Hát kell a másik ember,
Csak szépen összefogva hat:
Sok víz hajtja a malmokat.
Sok cseppből áll a tenger.”

ESERNYŐTÁNC

Nyitókép: Kiállításmegnyitó április 16-án az Oladi Általános Iskola aulájában